Pietendiscussie

Naar aanleiding van de keuze van de NTR om alleen de zogenoemde “roetveegpieten” in te zetten ontvangen wij bezorgde reacties, hierop willen wij graag duidelijkheid verschaffen!Sinterclub werkt uitsluitend met ervaren zwarte Pieten die al heel vaak door de schoorsteen zijn geweest. Zwart/donker dus van het roet zoals u al jaren van ons bent gewend! Verder willen wij ook benadrukken dat de kleur van onze Pieten geen huidskleur, maar een maskerade uitbeeld en wij verdere eventuele stereotyperingen verafschuwen zoals dommigheid, overdreven grote rode lippen en creoolse oorringen.

Sinterclub is tegen racisme, maar voor zwarte Piet!

Share : google plus

Sinterklaas Pepernoten Express

Het kan natuurlijk ook niet missen nu de Sint in de 21e eeuw nog steeds met de stoomboot reist, maar de Sint is een groot fan van stoomtreinen!

Dit jaar stomen de Sint en de Pieten op zaterdag 24 november alweer het 9e jaar op rij over de Veluwe!

De Veluwsche Stoomtreinmaatschappij (VSM) organiseert ook dit jaar de super gezellige Pepernoot-Express ritten en natuurlijk kunnen de Sint en Pieten niet ontbreken!

Elk jaar komen er medereizigers vanuit heel Nederland en België om dit spraakmakende evenement mee te maken.

Na een warm onthaal in Beekbergen stomen de Sint en de Pieten met alle kinderen richting Dieren. Het is zelfs mogelijk om onderweg pannenkoeken en poffertjes te eten!
(En dat weten de Pieten ook maar al te goed!)

De Sint en de Pieten gaan de hele trein door en voor iedereen is er evenveel persoonlijke aandacht.
Wat een bijzondere belevenis is het als de Sint in hoogst eigen persoon aan jouw tafeltje komt zitten voor een leuk gesprekje..!

De Pieten gaan van hot naar her door de trein en op de terugweg van Dieren naar Beekbergen delen zij aan alle kinderen nog leuke cadeautjes uit ook!

Een sfeervol evenement waar de kinderen nog lang over na zullen praten!

Stomen jullie met de Sint en de Pieten mee over de Veluwe?

Reserveer nu via onderstaande link, op de website van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, de speciale treinkaartjes voor de Sinterklaas-Pepernoten-Express.

https://www.stoomtrein.org/evenementen/sinterklaas.html

Tot dan!

 

Share : google plus